Stress reguleren
Onze cursus 'Stress reguleren kan je leren' wordt minstens vier keer per jaar gegeven binnen de conventie, afwisselend in Ninove en Denderhoutem. Deze wordt gegeven door Kristine Piccart en Heidi Deknudt.
Heeft u interesse in de reeks die start in het najaar 2024 of wil je graag kijken hoe we de reeks in jouw ruimte/organisatie kunnen geven? Dan kan je contact opnemen met Heidi: 

info@psychologenpraktijk-Denderhoutem.be'


PRAKTISCHE INFO voor de cursussen die starten in het najaar:

Reeks 1: Dinsdag 13u30-15u30 in  Ninove, locatie nog te bepalen. 

10 en 24 september, 1 oktober en 12 november terugkomdag. 


Reeks 2: maandag 19-21 uur in Denderhoutem, locatie nog te bepalen. 

23 en 30 september, 7 oktober en 11 november terugkomdag. Kostprijs: 10 euro voor de hele reeks. 

Er kunnen minimum 7 en maximum 12 deelnemers inschrijven.
INTERESSE? je mag steeds een mailtje sturen voor meer info of om je in te schrijven naar info@psychologenpraktijk-denderhoutem.be

of bellen/berichtje inspreken/SMS'en naar 0472/337.330 met vermelding van je naam en dat je wil inschrijven voor de cursus.

Zie ook: https://hetkleinegenoegen.be/actie/stress-reduceren/

INHOUDELIJKE INFO

De sessies hebben steeds eenzelfde opbouw: een korte ontspanningsoefening om 'aan te komen', een stukje theorie, een integratie-oefening daarover en ontspanningsoefeningen om je te laten ervaren hoe je je lichaam zelf tot rust kan brengen. We zullen in de verschillende sessies telkens een ander aspect belichten.
In het eerste deel gaat het over kennen: door middel van een bondige uitleg over wat acute en chronische stress met je lichaam doet, over de verschillende zenuwbanen die in werking treden bij stress en over het Window of Tolerance krijg je meer meer inzicht in wat er gebeurt.
De tweede sessie gaat over het herkennen van jouw eigen signalen van stress, we leren triggers en glinsteringen herkennen en lijsten die op, we gaan op zoek naar jouw grenzen.
En de derde sessie gaat over het leren actief (en preventief) reguleren van je stressniveau door het leren in- en uitschakelen van het stresssysteem en een persoonlijk overzichtje maken van regulerende hulpbronnen in en buiten jezelf waar je kan op terugvallen.