Piekercursus


Onze piekercursus wordt minstens twee tot vier keer per jaar gegeven in Denderhoutem of Ninove. 
Heeft u interesse in de reeks die start in het najaar 2024 of wil je graag kijken hoe we de reeks in jouw ruimte/organisatie kunnen geven? Dan kan je contact opnemen met Heidi (info@psychologenpraktijk-Denderhoutem.be).


REEKS 1: Gegeven door: Lynn Delfosse en Heidi Deknudt
Vrijdag 13-15 u, Ninove, locatie nog te bepalen. 
18 en 25 oktober, 2, 15, 22 en 29 november, 24 januari

REEKS 2: Gegeven door: Els Thibau en Heidi Deknudt
Woensdag 19u30-21u30 Muziekschool Denderhoutem
13, 21 en 27 november, 4, 11 en 18 december en 29 januari 

INTERESSE? je mag steeds een mailtje sturen naar info@psychologenpraktijk-denderhoutem.be, dan zetten we je op de lijst van geïnteresseerden en krijg je alle info per mail doorgestuurd. 

MEER INFO OVER DE PIEKERCURSUS

·      De training is oorspronkelijk ontwikkeld in de Polikliniek Psychiatrie van het UZ te Gent en is ook als handleiding -voor patiënt en trainer – uitgegeven en beschikbaar: Rogiers, Buytaert, De Lissnyder, Hendrickx en Van den Abbeele : Loslaten : Ik pieker als ik niet tegenwoordig ben , Academia Press

·     Voorafgaand aan de training vindt een individueel kennismakingsgesprek plaats waarin afgetoetst wordt of de training een antwoord kan bieden voor jouw klachten  en tegemoet kan komen aan jouw  wensen en verwachtingen. 

·     De training omvat 7 sessies van 2 uur (6 lessen en 1 terugkomsessie) en elke sessie bestaat uit een deel aandachtstraining en een deel gedragsaanpak en verandering.  

·     Tussen de sessies ga je aan de slag met de aangeboden vaardigheden. De informatie die verzameld wordt op basis van de huiswerkopdrachten wordt in de volgende groepssessie gebruikt. Jullie leren van wat wel/niet lukt en vooral ook van elkaar. 

·     Na de groepssessies vindt een afrondend individueel gesprek plaats waarin met jou overlopen wordt welke doelstellingen behaald werden en wat je van de training vond.

·     Er kunnen maximaal 12 deelnemers per groep deelnemen en de sessies kunnen van start gaan vanaf een minimum van 8 deelnemers. Deelname kan vanaf 15 jaar. 

·     De kostprijs voor de volledige reeks bedraagt 17,50 euro. Deze cursus wordt aangeboden binnen de Conventie Eerstelijnspsychologische Zorg, dus het is een voorwaarde dat je aangesloten bent bij een Belgische mutualiteit en beschikt over een rijksregisternummer.

·     Is dit iets voor jou? Dan kan je contact opnemen met: 

   Heidi Deknudt (0472 337.330 of via mail: info@psychologenpraktijk-denderhoutem.be)